Камен Костадинов: Дори с нова партия Местан няма да вземе избирателите на ДПС

Дори и да основе нова партия Лютви Местан няма да може да отнеме избирателите на ДПС. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Камен Костадинов. Електоратът е наясно какво става и не може да му бъде пробутан някакъв измислен конфликт, убеден е народният представител на ДПС.

Отстраняването на Лютви Местан от лидерския пост на ДПС е естествен резултат и правилен завършек на тригодишния период на управление на партията.

За първи път въпросът бе поставен преди около година, когато почетният председател Ахмед Доган направи публичен анализ и заостри вниманието на тогавашния председател, че партията се управлява еднолично, че колективните органи не участват в това и е добре да се възстанови традицията всички решения да се взимат от тях. Словото на Доган по време на Коледните празници е “импровизирано говорене пред актива” и “не е подготвена предварително политическа реч”, добави Костадинов.

Той отбеляза, че в изказването си почетният председател на ДПС е направил анализ на ситуацията в света, Европа, у нас и в частност – ДПС, отбелязал е проблемите в партията заради начина на управление и липсата на комуникация между колективните органи и колективното тяло – избирателите на ДПС. Костадинов заяви, че при управлението на Лютви Местан е била премахната традицията всяка седмица да заседават колективните органи, като дебатите и изказванията са били внимателно следени от Ахмед Доган, който обикновено е взимал за кратко думата в края на заседанията, за да направи обобщение.

Според него твърденията на Радан Кънев, че Местан е жертва на противопоставянето между Турция и Русия, не отговорят на истината. Това може да го каже човек, който нищо не разбира от политика или се опитва да внесе изкуствен проблем, за да намери алиби на нечие политическо действие, заяви депутатът от ДПС.

“До решението на 24 декември – Бъдни вечер, да се свика заседание на Централния съвет и основните причини за това бързане беше поведението на господин Местан от 17-и до 23-ти декември. Всички подозрения, че господин Местан не се ръководи само от собствените си убеждения, а че позволява вмешателство на външни сили, без значение дали те са от България или са зад граница, което е още по-недопустимо, бяха потвърдени от това, което той направи – ходенето и стоенето в турското посолство, опитът за натиск от външни сили към членове на Централния съвет на ДПС, към народни представители да взимат страна в един несъществуващ конфликт”, обясни Камен Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика