Битата в Севлиево учителка: Майката ме блъска, дра и псува

„Тези случаи на агресия, които има и на които ставаме свидетели благодарение на медиите, са функция на едно действащо общество, което има недоизградени морална и ценностна системи”, коментира пред Нова телевизия Емилия Калоянова – учителката от Севлието, която беше бита от майка на ученик.

Тя разказа, че освен жената, която й е посегнала, има още няколко такива родители на деца, за които е практика да нахлуват в училището по всяко време.

Инцидентът стана в час по английски език в СОУ „Васил Левски”. Учителката твърди, че конфликтът започнал, тъй като не разрешила на детето да си тръгне от час и да говори с майка си по телефона.

„Пред очите на децата започна да ме скубе, да ме блъска в гърдите, да ме дере, да ме псува”, спомня си учителката за злополучния ден, когато била нападната по време на час.

Думите на учителката потвърждават и децата, станали свидетели на грозната сцена. Бабата на второкласника твърди, че дъщеря й е била предизвикана, за да постъпи по този начин.

„Връщаме се назад от нормалното европейско общество на 21-ви век към номадското общество. Агресията е част от поведенческите ни модели. Обществото и институциите са дали възможност на елементарни хора да реагират в ситуации, които мислят, че са конфликтни”, коментира психологът Христо Монов, който също беше в студиото.

Коментари

Задължително поле