Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Модата с екстремните селфита взе поредна жертва

Селфита на екстремни места, което е новата смъртоносна мода сред тийнейджърите, взеха поредната си жертва. Младите хорат търсят високи и опасни места, за да се снимат и да качат снимка във Facebook. Едно такова е гара „Подуяне“, разказва Нова тв.

Волтова дъга

25 октомври 2015 година, около 15 часа. Изоставеното депо на гара „Подуяне“ в София. 20-годишният Христо и 15-годишната Ана-Мария имат цел – да се снимат върху локомотив.

Оказали се толкова близо до кабела над вагона, че ги хваща волтова дъга. Сега нямаше да може да говорим с Ана-Мария, ако в онзи ден Георги не беше наблизо. Мъжът живее на метри от депото.

„По едно време чувам жицата на влаковете започва да гърми. И аз тичам, качвам се на моста и ги виждам – момичето пандало на релсите по лице, а момчето един метър от нея по-далече, той викаше и гореше целият”, разказва Георги.

Христо не оцелява

Макар да дават по-голям шанс за живот на Христо – организмът му не издържа. Умира в „Пирогов“. През това време Ана-Мария е в кома. Събужда се две седмици по-късно и не помни нищо от фаталания ден.

Депото в „Подуяне“ не е първото място, където Ана-Мария и Христо често ходели. Само на това място по думите на Георги идват десетки младежи.

Предупрежденията на оцелелите

Тези, които оцеляват, предупреждават. Като Илиян, който също среща волтовата дъга заради игра върху влака. Опасната игра му струва четири месеца в болница, 20 операции и белези за цял живот.

Огнян не може да върне сина си Христо. Ана-Мария никога няма да види последната им снимка заедно, но и двамата искат да предпазят други младежи.

В момента всеки има достъп до старите локомотиви.

Опасността да е сведена до минимум

„Всяко едно селфи, всяка една екстремна ситуация може хем добре да се обезопаси, хем да е екстремно и страшно, хем опасността, рискът да са сведени до минимум”, коментира Велислав Малджиев – инструктор по бънджи-скокове – за модата на екстремните селфита.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.