Данъчни проверяват политици, съмнително богати и социално слаби с имоти в чужбина

Над 50 преписки с данни за съмнително богати "социално слаби" лица от Великотърновска област са предадени от данъчните служби на прокуратурата. Сред набелязаните има граждани, изкупуващи имоти в страната и чужбина. Обект на разработките са най-вече сделки с недвижима собственост зад граница, скъпи екскурзии до екзотични дестинации, както и придобиване на вещи на баснословни цени.

Проверяван е и човек, свързан с политиката. Наскоро той си е взел имот край Истанбул. Двама от попадналите в списъка на приходното ведомство в старата столица не са попълвали данъчни декларации от години и нямат официални доходи, а само малки фирми, които се водели в ликвидация. Наскоро обаче единият търновец броил почти 20 000 лв за марков часовник, с който се похвалил във Фейсбук. Друг пък прекарал почти месец в Дубай и бил отседнал в най-скъпия хотел "Бурж Ал Араб" и също изтъкнал тези факти в социалната мрежа и така привлякъл внимание.

Проверяват се и няколко човека, които са закупили вили в Гърция, Германия, Австрия. "Имаме ревизионни актове за укрити по 5-10 млн. лв. Онези, които имат фирми и са ги прехвърляли или в активите им няма имоти, които да обезпечат вземанията, ги проверяваме и като физически лица и ги даваме за публично изпълнение", споделиха данъчни експерти.

Към момента Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново извършва близо 700 ревизии.Доста от тях са и по сигнали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини