Първо в Труд - Полицаите в Несебър с разкритие: Нелегална ракиджийница в почивна станция на Светия синод

Незаконен казан за ракия бе "ударен" при полицейска акция в почивна станция в Несебър. Станцията била на Светия Синод, разказаха очевидци. Духовни лица обаче не били замесени. Помещенията на нелегалната спиртоварна се държали от наемател- столичанин, който в момента на акцията бил открит на мястото.

В РУП Слънчев бряг бил получен сигнал, че от почивната станция редовно се изнасят бутилки с алкохол, който очевидно се произвежда в сградата. Полицаите атакували почивната база и спипали спиртоварната, която била в едно от кухненските помещения. Вътре имало няколко големи бидона с джибри и бутилки пълни с ракия, очевидно подгответни за пазара. В неработеща хладилна камера са намерени и осем пластмасови туби с вместимост 10 литра, пълни с жълтеникава течност с мирис на алкохол.

Предстои извършването на експертизи и налагане на акт за установеното нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. По време на същата акция полицаите ударили и магазин в несебърското село Оризаре. Там открили бутилки безакцизен алкохол и безакцизни цигари- 12 стека.

За случая са информирани служителите от Митница - Бургас. По съответния ред са взети проби, като установените количества алкохол и пълното съоръжение са иззети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини