Биячите на Тодор с променено обвинение - за умишлено убийство

Двамата братя Десислав и Иван, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор в центъра на Враца, вече са обвинени за умишлено убийство. Вчера прокуратурата им повдигна обвинение за непредумишлено убийство, но след намесата на главния прокурор решението бе ревизирано. 

Двамата, известни с прякора си Поничките, ще отговарят пред съда за предумишлено убийство по хулигански подбуди, съобщи говорителят на главния прокрурор Румяна Арнаудова във Враца. Очаква се утре да се внесе новото обвинение.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Сотир Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото, но тя ще е готова до 15 дни. До края на деня трябва да са готови и резултатите от проверката на действията на Окръжна прокуратура, разпоредени от обвинител номер 1.

По-рано окръжният прокурор на Враца Десислав Начков заяви, че се оказва натиск върху институцията с протестите на близките на момчето, които вчера настояваха за справедливо наказание за двамата братя.

Стана ясно и че Спешен център-Враца твърди, че линейката е дошла за 5 минути, а според близките на момчето - за половин час.

По-рано приятелката на Тодор - Грета, заяви, че не той е извадил метален бокс, а братята, били го 10 минути.

Бъчварова: Драстичен случай

Случаят с убитото 18-годишно момче във Враца е драстичен, това е проява на насилие и жестокост, която е недопустима. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. За това има ли пропуски в работата на МВР за този случай тя каза, че полицията работи активно и не може да се каже, че има такива.

Министърът заяви, че е разпоредила на областната дирекция на вътрешните работи във Враца допълнителни мерки за сигурност, присъствие на полицията и разследване на всички случаи, който са постъпили.

Коментари

Задължително поле