Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Екскмет на ДПС с 4 присъди пак се отърва условно

Пета условна присъда получи бивш кмет на ДПС в община Ветово. Окръжинят съд в Русе даде 2 г. затвор условно с 4-годишен изпитателен срок на д-р Рейхан Хабил за длъжностно присвояване на 61 933,30 лв. от местния бюджет. Той беше признат за виновен, че е ощетил общината със сключените през 2008-2009 т. неизгодни договори и проведени обществени поръчки.

Ексградоначалникът трябва да възстанови парите и да плати още 1500 лв. глоба, над 4500 лв. съдебни разноски и държавни такси. Част от присъдата му е лишаването му от право за 3 г. да заема държавни и обществени длъжности. Д-р Хабил, който е действащ общопрактикуващ лекар, може да обжалва присъдата пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/.

Прокуратурата го обвинява, че от 4 юли 2007 г. до 26 февруари 2009 г. е присвоил 13 пъти 13 769,70 лв. от общинския бюджет. Като длъжностно лице д-р Хабил съзнателно сключил неизгодни сделки с упълномощен ръководител на проект от програма САПАРД по 13 граждански договора. На 3 август 2009 г. той съзнателно подписал още една неизгодна сделка с договор за строително-монтажни работи за 28 311,36 лв.

От 13 април 2007 г. до 30 септември 2009 г. Рейхан Хабил два пъти нарушил и не изпълнил служебните си задължения, пише в обвинителния акт. Той не провел „прозрачна и действителна процедура“ за частично преасфалтиране на улици във Ветово и разпоредил работата на фирма.

Разследването установило, че няма проверки, съставяни актове и протоколи и сключен договор за консултантски услуги и строителен надзор и при ремонта на училището в град Глоджево. Целта на ветовския екскмет била „да набави облага за себе си“ и още две фирми, ощетили местния бюджет с 61 933,30 лв.
Преди 8 г. ветовският градоначалник беше осъден на пробация заедно с 9 длъжностни лица от общината и представители на фирми за съставени неверни документи при изразходването на 150 000 лв. от постоянната правителствена комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

През 2009 г. д-р Рейхан Хабил получи още една присъда от 5000 лв. глоба заради получените 2000 лв. подкуп. Той взел парите, за да упражни влияние при решение на комисията за търговете в общината при продажбата на 88,755 дка нива в село Бъзън. Преди 4 г. Русенският районен съд оправда обвинения екскмет от прокуратурата, че е заверил нотариално подписите на 58 души при прехвърлянето на пенсионни партиди в друг осигурителен фонд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.