Организират акция за залавяне на мечка, върлуваща в Пушево Животното събаря огради и нахлува в къщи, старци са изтръпнали от страх

Задържаха извършители на зверски побой на младеж Пострадалият е с черепно-мозъчна травма

„Хищникът“ пак носи жълто Лимитираната серия Jaguar F-Type R Dynamic разполага с двигател V6 с мощност 380 к.с.

Тодор Батков: Въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес

Събота – ден на японските бойни изкуства Божество ками потегля с колесница от НДК

Петър Воденски: Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна

Баща преби съученичка на дъщеря си в столично училище Причина за агресята е, че момичетата не си вдигали телефоните

Ангелкова: Подготвяме лято 2020 с оглед пренасочване на капацитета на „Томас Кук“ към другите големи туроператори

Енджи Касабие ражда у нас

Как всяка жена може да стане красавица?

Протести и сблъсъци в Барселона след изпращането в затвора на лидери на каталунските сепаратисти

Слънчево време и днес Температури до 26 градуса следобед

СЕМ решава за предсрочното освобождаване на директора на БНР Светослав Костов

Тръмп призова Италия да увеличи разходите си за отбрана

Американски боксьор почина четири дни след тежък нокаут

Уволнили ченге за шамар на ромка

Полицаят от управлението в Бобов дол Йордан Д. е бил уволнен за ударен шамар на ромка при пътен инцидент отпреди година – административният съд в Кюстендил обаче отменя наказанието му като незаконосъобразно, съобщи на сайта си правораздавателното ведомство.

Ченгето, без да е в наряд, се движел с автомобила на баща си по дупнишка улица. Колата угаснала и помолил непознати хора да го бутнат да запали. По това време по платното минали 5-6 жени ромки, които пречели на движението. Станало спречкване, при което полицаят ударил едната циганка.

„Служителят е отправил по отношение на тези лица обидни изрази и закани за саморазправа, като е нанесъл и удар по лицето на А., при което й е причинил контузия – оток и зачервяване на дясна буза и разкъсно-контузна рана на горната устна. Деянието е извършено виновно, доколкото служителят е познавал Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и е бил длъжен и е могъл да съблюдава разпоредбите му. Същият е могъл да предприеме адекватни мерки за предотвратяване на инцидента и самоовладяване“, пише в материалите по делото.

Нарушил е т.19-21 от Раздел „Поведение и облик на държавния служител в обществото“ и т.31 от Раздел II „Отношение към гражданите“ от Етичния кодекс.

Няма нарушение по Закона за МВР обаче. Освен това свидетели казали, че шамарът върху едната от ромките е „резултат от опит за защита срещу агресията на трите жени, а не е израз на преднамерено нападение върху една от тях“. Т.е. полицаят е действал в самозащита – циганките го нападнали, дори искали да скъсат якето му.

Заради несъбрани доказателства заповедта за уволнение на ченгето, издадена от шефа на областната дирекция на полицията в Кюстендил, е отменена от съда. Дирекцията ще плати и 310 лева разноски по делото. Решението може да се обжалва пред ВАС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.