Днес ще бъде облачно, максималните температури ще са между 5° и 10°

Днес ще има значителна облачност. Дъжд ще завали отначало в Западна България, а до вечерта и на места в централните райони на страната. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България и на места северно от планините - умерен до силен от юг-югозапад.

Температурите ще са все още сравнително високи, максималните - между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от Фокус .

Атмосферното налягане ще се понижава. Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 11°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала и ще се усилва.

Температурата на морската вода е 8°. Над планините ще е облачно и главно в масивите от западната половина на страната ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите части – бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето