Осъдиха за 3 дни пиян турски тираджия на Дунав мост

Пиян турски тираджия беше осъден от Райнния съд в Русе три дни след задържането му на Дунав мост. Мендух Алтунтаж /44 г./ се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за 1 г. затвор условно, 500 лв. глоба и лишаване от право да шофира за 1,6 г.

Чужденецът е засечен след сигнал на eкип на ДАИ до полицията. Униформените служители спрели водача на тегжкотоварния "Мерцедес" и извадили дрегера, но той не пожелал да му направят проба за алкохол. След като му съставили акт за административно нарушение, катаджиите му връчили талон за медицинско изследване. В кръвта му били открити 1,40 промила алкохол.

Районният съд в крайдунавския град прилага еднакви наказания по делата за шофиране в нетрезво състояние. Присъдата е минимум 1 г. без свидетелство за правоуправление при алкохол в кръвта до 1,2 промила.

Това не е първият случай на заловен пиян тираджия в Русе. М.г. украинскиият шофьор В.Е. е засечен да криволичи с ТИР-а си по бул. "България". Пробата с дрегер отчела 1,91 промила алкохол в кръвта му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини