След дипломатическа визита преместиха шестимата болни иракчани в Пловдив

Шестимата иракчани, които бяха приети във вторник в Инфекциозно на МБАЛ-Хасково, са транспортирани в пловдивска клиника. Преместването е по тяхно желание и стана след посещението на иракски дипломати. Делегацията остави и шест кашона с дарение за болницата.

Както "Труд" писа, във вторник от остра вирусна инфекция в Харманли издъхна 22-годишна жена. Със същите симптоми в инфекциозно постъпиха роднините й, пътували с нея. Те са 44-годишна майка с трите й деца - момичета на 14 и 18 г. и момче на 11 г., братовчедка им на 20 г. и чичото на 25 г. Пациентите бяха приети с обриви, температура, с диария и болки в корема. Групата тръгнала за Сърбия и Западна Европа от центъра за бежанци в новозагорското с. Баня.По пътя микробусът, в който пътували се развалил и така бежанците са заловени и транспортирани за кратко в лагера в Харманли. След като от ръководството разбрали, че хората са болни, ги насочили към хасковската болница.

Аутопсията на починалата млада жена установила, че причина за смъртта й не е само вирусната инфекция. Ставало въпрос за комплекс от фактори - стрес, изтощение и други. До две седмици ще излязат резултатите от пуснатите изследвания. По случая се води и разследване под наблюдението харманлийската районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле