Европейската банка подкрепя развитието на Русе

Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ подкрепя развитието на Русе като дунавската столица на България. Това стана ясно след среща на кмета Пламен Стоилов /ГЕРБ/ с директора на кредитната институция Лариса Манастърли и нейни представители. ЕВБР е готова да финансира одобрените проекти.

Община Русе неслучайно е избрана като потенциален партньор, тъй като финансовите й показатели са високи и има капацитетът за развитие. "Малката Виена" е сред шест градове в България, които ще се наблюдават и съпоставят от Европейската комисия /ЕК/ с над 40 общини в Европа. Така общината може да си свери часовника и да разбере къде се намира, какви са темповете и качеството на работа.

С осигурените 100 млн.лв. по ОП "Региони в растеж" и други европрограми до 2020 г. ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе. Зад Доходното здание ще се изгради единствен по рода си "Музей на река Дунав".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони