Проверяват стрелба по деца в Шумен

Шуменската полиция проверява сигнал за стрелба по три малолетни момчета - изяснява се дали това е сторено с пушка, или по тях е хвърлена пиратка. Децата не са пострадали физически, но са стресирани след инцидента, който се разиграл към 21,30 часа в четвъртък в района на математическата гимназия "Нанчо Попович".

Дискусия по случката се разгоря във фейсбук от две майки Красимира Чепишева и Надежда Калоянова още в четвъртък вечерта. По техни данни стрелецът е лекар.

Последната пише: "Моят син, синът на Красимира и още едно дете се прибират в 21,30 от тренировка по карате, намират се на ъгъла на Математическа гимназия, говорят си и отгоре се чува мъжки глас: "Вий докога ще ми вдигате шум, знайте ли какво карате ще ви дам аз на вас". И се започва СТРЕЛБА!! Децата виждат пушката, мъжът я зарежда няколко пъти!! Децата се разбягват в различни посоки. Трепереха и заекваха от страх, не можеха да говорят и обяснят какво е станало!!"

От полицията в петък съобщиха, че наистина до тях е подаден сигнал в 21,41 ч. в четвърък, че по деца е стреляно с пушка и на мястото веднага са изпратени полицаи. Униформени и потърпевши заедно отиват на мястото. Установен е мъжът Румен Радев, който казва, че е хвърлил пиратка. Причината била, че неизвестни за него ритали контейнер за смет и вдигали голям шум. Шуменецът обяснил, че има законно притежавани пушки, но бил категоричен, че не ги е използвал. Разпитани били двама съседи. Те обяснили, че са чули гръм, подобен на новогодишните пиратки, но не обърнали внимание. Мъжът е бил предупреден да не използва пиротехнически средства, съобщиха от полицията. В петък в района беше извършен нов оглед, деца и родители даваха показания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини