Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Как се псуват шофьорите в София?

Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

Съветниците в Хасково гласуваха 200 000 лв. за ремонт на лудница

С 200 000 лв. община Хасково ще съфинансира ремонта на Центъра за психично здраве в кв. „Болярово“. Това реши местният парламент на извънредно заседание в петък. Преди единствената точка да бъде гласувана единодушно, съветникът Георги Пеев от Коалиция за Хасково изрече крилата фраза с типичното си чувство за хумор. „Всеки един от нас е потенциален пациент на Центъра за психично здраве“, рече Пеев и поздрави вносителя на докладната – кмета Добри Беливанов.

Това е първата голяма инвестиция, която новата власт прави за Хасково. Ремонтът на психиатрията ще е по програма „Красива България“. Срокът за подаването на проектните предложения е до 18 т. м. и това наложи извънредното свикване на общинския съвет.

В мотивите на внесената от градоначалника докладна е записано, че хасковският психодиспансер обслужва пациенти от цялата област. Целта на проекта е да се подобрят услугите за пациентите и да се осигурят адекватни грижи за тях чрез обновяване на инфраструктурата. Отделно ще бъдат подпомогнати регистрирани безработни чрез професионалното им обучение по специалности в областта за архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

В параметрите на ремонта са заложени подмяна на дървената дограма с ПВЦ и стъклопакет. Ще се подновят изцяло санитарните възли по етажите като ще се подмени старото санитарно оборудване. Дървените врати ще бъдат заменени с алуминиеви. За да се спазят изискванията за пожарна безопасност, ще се демонтира дървената ламперия в коридорите и ще се монтира пожаро-известяваща система. С цел по-лесно поддържане и функционалност по стените се предвижда антибактериална облицовка. Ще се ремонтира съществуващата водопроводна и канализационна инсталация. Предвидена е система за видеонаблюдение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.