Клоп за сър Алекс: Той е Ленън на футбола

Юрген Клоп направи първи стъпки в най-голямото дерби на английския футбол, засега само с лафове. Германецът се готви за „Ливърпул“ - „Манчестър Юнайтед“ в неделя, като на пресконференция обяви сър Алекс Фъргюсън за явление във футбола.

„Той е като Джон Ленън за играта - отсече Клоп. - Не мисля, че успехите му някога ще бъдат повторени от един мениджър в един клуб. Уважавам го страшно много. В неделя ще опитам за първи път от това дерби, като вече усетих колко е важно. Дербитата са солта в супата, която е футболът.“

Звезди на „Челси“ и „Арсенал“ се изсипаха дружно на първите редове на зала „О2 Арена“ в Лондон за мача от НБА „Орландо“ - „Торонто“.

На първия ред в елегантни каскети и облечени като рап звезди бяха Оливие Жиру, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Карл Дженкинсън („Арсенал“) и бившият голям халф на клуба Робер Пирес.

Два реда зад тях седнаха Еден Азар, Курт Зума и Тибо Куртоа - настоящи играчи на „Челси“, както и Дидие Дрогба, който е със статут на легенда в клуба.

Дрогба излезе на игрището на почивката и под аплодисментите на залата стреля три пъти от мястото за изпълнение на наказателен удар. И вкара два от шутовете, както бе в джинси, блейзър и с високи зимни обувки.

Същевременно Роман Абрамович не се е отказал от идеята да привлече Пеп Гуардиола за мениджър на „Челси“ през лятото. Според в. „Таймс“ руснакът е поискал личен разговор с треньора, който напуска „Байерн“ и е много близо до „Манчестър Сити“ от юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят