ВМРО: Всички духовници да проповядват само на български

Всички духовни лица трябва да са завършили у нас и да практикуват под контрола на държавата. Проповедниците от всички религии трябва да проповядват на български език, ако проповядват в България. Това заяви в декларация лидерът на ВМРО и зам-председател на парламента Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна.

Нужна е ревизия на подхода към исляма у нас - лица, завършили ислямски институти в страни, в които се проповядва радикален ислям, не трябва да практикуват в България, каза още Каракачанов. Той е убеден, че е крайно време да излезем от самозаблуждението, че сме някакъв остров на стабилност. На всички вече стана ясно, че в Европа тече война между две различни цивилизации, каза още Каракачанов.

Да се свика председателски съвет на парламента, който да обсъди как и къде се обучават българските мюсюлмани, къде се издават дипломите им, поиска и премиерът Бойко Борисов в сряда по време на блицконтрола.

Както „Труд“ писа, около 2 милиарда долара харчи годишно турската дирекция по вероизповеданията Дианет за насаждане на ислямизма, включително и в България. Турция дава заплати на 22-ма свои служители у нас, издържа и около 200 имами, които са български граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика