77 машини обработват срещу лед в София, може да се затварят булеварди

77 снегопочистващи машини извършват дейности по разпръскване на смеси срещу заледяване на пътните платна, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Обработките са започнали от 4 часа през нощта в планинските райони като Витоша и Панчарево.

Екипи на фирмите, ангажирани със снегопочистването на София, Столичният инспекторат и екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности са ангажирани с почистването на града.

В момента се работи в районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови Искър, Банкя. Приоритетно се обработват улици и булеварди, по които се движи обществения градски транспорт, Южната дъга на Околовръстен път, както и основни улици в районите на София, опасни и стръмни участъци, мостове.
Градският транспорт се движи нормално по маршрутите си.

Както Труд писа, през днешния ден за София е обявен оранжев код със снежна покривка между 15 и 20 сантиметра при силен вятър. От Столична община призовават гражданите да карат автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия, както и да карат със съобразена скорост и да спазват дистанция.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Коментари

Задължително поле