Прокуратурата не е наложила забрана на братята биячи да напускат страната. Враца се събира на нов протест

Двамата братя, обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната. Това заяви говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова пред Нова тв.

Вчера Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест, защото нямало опасност да се укрият и защото единият от братята имал 4-месечно детенце. Те са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди, като тези обвинения могат да претърпят промени спрямо резултатите от аутопсията и експертизите. Първоначално те щяха да отговарят за убийство по непредпазливост и за причиняване на лека телесна повреда, но след прокурорския десант обвинението беше променено.

Причината за смъртта - неясна

След 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика. Експертите пишат, че нанесените му 28 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, защото имало изменения по сърдечния мускул, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал подобни проблеми. Момчето не е пило и никакви лекарства, разказа семейството му.

Нов протест

Жителите на Враца организират пореден протест с искане за справедливост за смъртта на момчето. Той е насрочен за 18:00 часа, като се очакват подобни събития и на други места в страната.

Даже в родното село на Иван и Десислав Дамянови - Девене, има големи брожения срещу семейството им, разказва бТВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини