Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 23 октомври 2019 г.

Стартира изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора

Захариева за мониторинговия доклад на ЕК: Реформите, независимо дали има или няма МСП, ще продължат

Президентът Радев в Токио: Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и президентът на Конфиндустрия Венченцо Боча дадоха в Рим нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

Джонсън настоява дебатите по законопроекта за Брекзит да продължат три дни Ще иска предсрочни избори, ако депутатите отхвърлят предложението

ТИР се обърна след опит да избегне катастрофа на пътя Хвойна-Чепеларе

Благо Джизъса събра децата си (СНИМКИ)

Дерменджиев оцеля като селекционер

Тръмп нарече разследването за импийчмънт „линч“

Джими Картър е приет в болница след падане в дома си

Намериха изчезналия преди 2 дни пенсионер

Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на ВСС отговори на Лозан Панов за работата на Иван Гешев

Близо 50% от руснаците имат пари само за храна и дрехи

Клиниката по неонатология в Стара Загора получи дарение

Калфин се хвали: Първи сме в ЕС по повишаване на заплатите през 2015 г.

„За миналата година страната ни е на първо място в Европейския съюз по растеж на работните заплати и второ място по спад на безработицата”, съобщи вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин. Той говори на пресконференцията за „Оценка на участието на АБВ в управлението на страната”, предава агенция „Фокус”.

Калфин обясни, че в АБВ не са доволни от факта, че правителството не е започнало работа по всички приоритети, които си е поставило при своето формиране. В някои сфери решаването на проблемите било започнало, но още не е „доведено до никъде”.

Другата тема, която вицепремиерът коментира бе казусът около есемес скандала, разиграл се на заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък.

„Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху членовете на ВСС”, каза още Калфин. Той припомни, че точно това е записано в политическата декларация, на базата на която АБВ участва в кабинета.

„Това обяснява поведението на АБВ по отношение на промените в конституцията, когато не се съгласихме политическата квота да бъде над професионалната прокурорска част. Както и не обяснява решенията на Радан Кънев и Христо Иванов да напуснат правителството, след като те са се подписали в тази политическа декларация преди това, в която пише, че няма да се позволява политическо влияние върху тази институция (ВСС – б.а.)”, обясни Ивайло Калфин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.