С минута мълчание започна протестът за Тодор във Враца. Поничките имали връзки в съдебната система, според близките на жертвата

С минута мълчание започна протестът за смъртта на пребития 18-годишен Тодор Йорданов от Враца. Хората се събраха около 18:00 часа на ул. "Иванка Ботева" в центъра на града, където е лобното място на 12-токласника, предаде Зов.

По-рано през деня стана ясно, че на двамата братя Иван и Десислав Дамянови не е наложена забрана за напускане на страната, след като вчера съдът им наложи мярка домашен арест по обвинението за умишлена смърт по хулигански подбуди. От врачанския окръжен съд обаче опровергаха това и заяви, че такава забрана е наложена. 

Братът на Тодор - Ивайло, заяви, че хора са се свързали с него и са му казали, че братята имали връзки в прокуратурата и допълни, че става дума за корупция в Съдебната палата. Момчето не каза повече, само заяви, че се надява тези хора, свързали се с него, да разказажт сами какво знаят. 

Протестите продължават

Десетки близки и приятели на 18-годишния Тодор, събрали се на лобното му място, са гневни от решението на съда двамата братя да бъдат пуснати под домашен арест. Приятелите на Тодор са категорични, че протестите ще продължат и се заканиха в понеделник сутринта да отрупат с цветя входа на Съдебната палата в града в знак на протест.

Коментари

Задължително поле