Иван Иванов мина тест в „Манчестър Сити“

Защитникът Иван Иванов премина обстойни медицински прегледи в базата на „Манчестър Сити“, смятана за най-модерна в целия спортен свят. Елитни лекари са направили пълен тест за състоянието на българския национал, който от 2 години страда от тежка контузия в коляното. Положението се усложни и след погрешно лечение с алтернативни методи, прокламирани за революционни в операциите на кръстни връзки. В случая с Иванов те само забавиха възстановяването.

Футболист №1 на България в момента е без отбор, а през есента игра само за втория тим на „Базел“. Договорът на Иванов изтичаше през юни. Двете страни се споразумяха да го разтрогнат по взаимно съгласие и той да си търси нов клуб, а така „Базел“ се отърва от заплатата му.

В тази ситуация явно именно Лъчезар Танев се е ангажирал с бъдещето на Иванов. И като първи ход е задействана абсолютната експертна оценка от „Сити“, където спортен директор е Чики Бегиристайн, добър приятел на българския агент. В лагера на „гражданите“ родният ас е придружавал Георги Танев, синът на мениджър №1 в родния футбол. Окончателните резултати от тестовете се чакат, но на място е отчетено, че Иванов вече е със статус „пълна бойна готовност“.

Защитникът бе в групата на националния отбор и за последните мачове, но не влезе в игра. В „Базел“ отказаха да му дадат втори шанс да намери място в състава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят