30 см стана снежната покривка в София, има паднали клони и дървета

По данни на БАН снежната покривка в София средно е 30 см, съобщиха от Столична община. Поради непрекъснатия снеговалеж обстановката в София е усложнена, а пътищата са заснежени.

За София днес е в сила жълт код с очаквани количества сняг до 30 л/кв. м.

Продължава работата по почистване на града. Обработки се изпълняват приоритетно по трасетата на обществения градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. Работи цялата налична снегопочистваща техника, уверяват от "Московска" 33.

Снигопочистващите машини изпълняват обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса от пътните платна. Работи се във всички 24 райони на Столична община.

В момента продължават обработки срещу заледяване в районите Средец, Витоша, Нови Искър, на Южната дъга на Околовръстен път, бул. Брюксел.

Обработват се трасета на градския транспорт, но поради непрекъснатия валеж са заснежени. Започва почистване на спирките на градския транспорт и подходи към подлезите.

Усложнена обстановка и затворени участъци

Градският транспорт се движи по своите маршрути. Затруднение има по планинските пътища Железница – Бистрица и за Желява, по които се движат автобусни линии 70, 98 и 118.

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша - Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение.

Паднали клони и дървета

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община е отреагирало на 18 сигнала за паднали клони и дървета по пътните платна.

Съвети и задължения

Обстановката е усложнена и от общината призовават гражданите, ако не се налага, да не излизат с автомобили.

При необходимост през деня, за да се извършват обработки на пътните платна и механично снегопочистване, е възможно да бъдат затворени за движение отделни участъци от столичните улици и булеварди.

Хората да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини