Ясен Тодоров от ВСС: Ченалова умее да извлича дивиденти от всяка ситуация

"Румяна Ченалова е много интелигентен човек и много добър юрист, но умее да извлича дивиденти от всяка ситуация", заяви председателят на етичната комисия във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров пред бТВ.

"Колегите от етичната комисия във ВСС проведоха много заседания. Бяха извикани и изслушани всички хора, магистрати, адвокати, които бяха споменати в записите и се отзоваха на поканите", коментира Тодоров прекратяването на проверката по случая "Яневагейт". "Аз самият бях изслушан", припомни членът на ВСС, който също беше споменат в записите на разговори между бившите вече съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова и затова си направи самоотвод по случая.

Записите на т. нар. "две каки" са незаконни, не представляват СРС и са манипулирани, обяви Тодоров, позовавайки се на техническа експертиза.

Платформата за анонимно споделяне BalkanLeaks е с изтекъл сертификат преди година и половина и анонимното споделяне на файлове там изобщо не е гарантирано, твърди Ясен Тодоров. Според него от сайта "Биволъ", който тиражира записите, преследват свои лични цели.

Тодоров съобщи, че на заседанието на ВСС миналия четвъртък за пръв път е видял Бойко Борисов на живо, откакто той е станал премиер и му няма телефона. За разлика от шефа на ВКС Лозан Панов, който, както стана ясно, комуникира с министър-председателя и има записан мобилния му телефон, изтъкна Тодоров.

Познавам доста депутати от всички парламентарни групи, комуникирам най-вече с членовете на Комисията по правни въпроси, обяви председателят на етичната комисия на ВСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини