100-метрова лавина затвори "Петрохан", бедствие в Северозапада

100-метрова лавина затвори проход "Петрохан". През участъка в момента не може да се минава, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров. Снежната покривка в областта е 50 сантиметра, съобщиха "Стандарт" и "Конкурент".

Тежко положение в Северозапада

Над 17 000 души в Северозападна България са без ток и вода, а на моменти дори и без телефон. Причината е, че снегът се натрупва върху кабелите и ги къса.

Третокласната пътна мрежа в областта е частично затворена за почистване. Във Враца, която е осъмнала с 30 см сняг, главните пътни артерии са вече почистени. Там най-много абонати са без ток.

Община Якимово е пред бедствено положение. Кметът Георги Георгиев обмисля да обяви крайната мярка заради неблагопритните метеорологични условия.

Както Труд писа, вече има обявено бедствено положение в община Смолян, а Кърджалийско е на път.

400 екипа на ЧЕЗ са на терен

400 екипа на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци, твърдят от ел. дружеството. Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими. Служителите ходят пеша и отстраняват с ръце и резачки паднали дървета. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници. На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини