Вижте къде още обявиха бедствено положение след Смолян

След община Смолян, бедствено положение беше обявено и в Рудозем, и на места в Бургаско, Русенско, Търновско.

Бургаско

Община Камено в област Бургас обяви частично бедствено положение заради наводнение в с. Ливада. През последното денонощие там се изля огромно количество дъждовна вода и 16 къщи в най-ниската част на селото са залети до първия етаж. Към 12 от тях няма достъп. Допълнителна причина за наводнението е изпускането на язовир Чакърлийка. Също така стеснени са и участъците на коритата на деретата, което от своя страна пречи за нормалното вливане на водата в река Русокастренска. В момента кметът на Община Камено е на мястото, където бедстват хората.
Нивото на реката в с. Кръстина също се е покачило, но до този момент няма опасност от наводнение. Рано сутринта служители на Община Камено са я обезопасили с чували с пясък, които не позволяват на водата да прелее към къщите на хората. Наводнени са няколко домове в с. Трояново. В град Камено ситуацията е спокойна. Всички шахти са почистени и няма опасност от преливане на дъждовните води.

Търново

Обявено е бедствено положение в Община Свищов. Това заяви кметът Генчо Генчев, предаде Фокус. По думите му в момента се организира специализирана военна техника, за да се почистят пътищата. Кметът апелира никой да не излиза с автомобила си преди да бъде почистена пътната мрежа. "В повечето от селата в Община Свищов няма електроснабдяване и водоснабдяване", допълни кметът.

Втора община в Смолянско

Частично бедствено положение е обявено в Рудоземска община – за град Рудозем и село Рибница, съобщи кметът на Рудозем Румен Пехливанов, предаде Фокус.

От малките часове в сила е бедствено положение в община Смолян заради обилните валежи и прелелите реки.

По думите му, вследствие на валежите нивото на река Арда се е повишило с около 5 метра за няколко часа, но след спирането на валежа е започнала леко да спада. Както Труд писа, реката повлече микробус, постройка и лек автомобил.

Русенско

В Община Две могили е обявено бедствено положение, като всички пътища остават затворени, поради снегонавявания. В цялата община няма ток, а с. Помен е без вода. Мобилните телефони работят частично и със затруднение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини