Пожарникари извозиха 2 родилки и пътници в Русенско

Екипи на пожарната извозиха две родилки от русенските села Хотанца и Семерджиево до Акушеро-гинекологичния комплекс в крайдунавския град, съобщиха от общинсикя кризисен щаб. Огнеборци са помогнали на премръзнал мъж и бедстващи хора в заседнал бус по пътя Русе - Кубрат.

Основните улици в Русе са проходими при зимни условия, но почистването им ще продължи денонощно с привлечените още 9 тежки машини. Към тях в понеделник ще се присъединят още 5 проходими автомобила.

Ток няма в русенските кв. Средна кула и Сарая, в село Червена вода, части от град Мартен, Сандрово и в някои къщи от Долно Абланово и Просена. Авариите се отстраняват от екипи на "Енерго Про. Без вода са само жителите на село Бъзън. При нужда се реагира на всеки сигнал за медицинска помощ.

Тролеите от градския транспорт не се движат заради обледени жици от елпреносната мрежа и наднали дървета. Движението им ще се възстанови по сутринта на първия ден от новата седмица.

Междублоковите пространства са затрупани от сняг и на места има преспи. Кварталите се разчистват трудно заради паркирани автомобили. Предстои да се отворят общинските паркинги, да се обезопасят и почистят покриви на сгради от дебелата снежна покривка.

Със заповед на областния управител Стефко Бурджиев понеделник е обявен за неучебен ден само в малките населени места и в кв. "Образцов чифлик". Директорите на училища в Русе са задължени да осигурят безопасно придвижване на учениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини