Отмениха бедственото положение в Свищов

Бедственото положение в Община Свищов е отменено в понеделник сутринта след заседание на общинския кризисен щаб и анализ на обстановката. Това съобщи кметът на крайдунавския град Генчо Генчев.

В неделя снегът парализира цялата община, а обстановката допълнително се усложни заради силния вятър, който причини навявания и големи преспи. Падналите дървета и накъсаните жици, липсата на ток и вода в много селища и блокираните третокласни пътища Совата- Козловец, Свищов- Русе, са били причина за обявяване на бедственото положение.

Детските градини в града функционират нормално, но за учениците е неучебен ден, тъй като в някои училища няма ток. В нощта срещу понеделник с военна техника на поделение 28 880 в Белене е почистена отсечката между селата Совата- Козловец, а към свищовската болница са били извозени пациенти, които са на хемодиализа. На жителите на Совата е доставен хляб.

Кризисният щаб е заседавал цяла нощ в общината. Много от нападалите дървета по пътя в Свищовско са отстранени. Основните улици в града са почистени. Служителите на общинската фирма „Чистота” са работили 48 часа без прекъсване. Всички населени места в общината са с възстановено електрозахранване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини