Отвориха Дунав мост, в 2 русенски общини удължават ваканцията

Дунав мост е отворен за автомобили, но в общините Бяла, Борово, Две могили, Иваново и Ветово училищата остават затворени до сряда, а в Сливо поле - до вторник. Това съобщиха от областният кризисен щаб в Русе. Вече са проходими при зимни условия пътищата от Русе за София и Силистра. Затворен само за тежкотоварни автомобили остава участъкът Русе - Разград. Непроходима е иотсечката Червена вода - Кубрат.

В община Русе всички пътища от третокласната пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма населени места без ток и вода. Мобилните оператори работят частично.

Пътищата в община Бяла се почистват и са проходими. Вода и ток няма в село Дряновец. Телефонните оператори работят в Бистренци, Копривец, Лом-Черковна, Пейчиново, Полско Косово и Пет кладенци.

В община Борово все още не е пробит участъкът Обретеник-Горно Абланово-Батин. Във всички села има ток и вода, но мобилните телефони работят трудно. В община Ценово е затворена само отсечката Караманово-Свищов, Обретеник-Ценово. Електроснабдяването е възстановено. Няма населени места без вода. Мобилните оператори работят частично.

В община Две могили всички пътища са почистени и проходими, а движението за село Могилино е през Помен. Без ток са селата Баниска, Могилино и Помен. Навсякъде има вода, но мобилните телефони прекъсват.

В община Иваново не може да се минава само по пътя Червен, Сваленик и Писанец. Навсякъде има ток и вода, а мобилните оператори работят частично. В община Ветово не са отворени пътищата за Семерджиево и Писанец. Няма населени места без ток и вода. Телефоните работят.

В Община Сливо пол частично без ток са град Сливо поле, Юделник, Малко Враново, Голямо Враново и Стамболово. Без вода е Юделник. Телефоните работят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини