Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Отложиха за 22 февруари първото в Пловдив дело за купуване на гласове на местните избори

Пловдивският районен съд даде в понеделник ход на първото дело за купуване на гласове на местните избори на 25 октомври 2015 г., но по искане на защитата на подсъдимия Иван Димитров то бе отложено за 22 февруари заради отсъствието на важен свидетел – полицаят Иван Цоковски, който не се яви, тъй като в момента е в болница.

Районният съдия Николай Ингилизов поиска на следващото заседание да бъде представена справка от спешния тел. 112 дали свидетелят Тодор Котов е подавал на него сигнал за купуване на гласове и на коя точно дата. Ако има такъв сигнал, съдът иска и копие от електронния картон и запис на електронен носител.

На подсъдимия Иван Димитров е повдигнато обвинение по чл.167, ал.2 от НК за това, че на 19 и 20 октомври 2015 г. е предложил по 30 лв. на Саркис Саркисян и Тодор Конов, за да гласуват преференциално за кандидата за общински съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Кирил Търев, който му бил братовчед. Синът на известния наш лекоатлет от близкото минало Атанас Търев бил под №8 в партийната листа, която била пък с номер 25. Подсъдимият Иван Димитров отказа да дава обяснения в съда, където говореха призованите като свидетели негови съседи Тодор Конов и Саркис Саркисян. Котов си спомни, че на 19 октомври Саркисян му казал, че Иван дава по 30 лева за глас, после говорил и с подсъдимия. Той обещал, че ще му дадат 30 лв., но не казал кога, а само записал на хвърчащо листче трите му имена. „Съгласно обвинителния акт парите не са били взети, но и самото им предлагане е престъпление“, коментира говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. По делото са призовани 9 свидетели, сред които са съпругата и сестрата на подсъдимия Иван Димитров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.