Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Машинното броене влиза в новото споразумение на властта

Машинното броене и още промените в Избирателния кодекс са част от предложенията на Реформаторския блок, които трябва да залегнат в новото коалиционно споразумение, научи „Труд“.

РБ вече са готови с групата, която ще води преговорите с ГЕРБ – Даниел Вълчев (ДБГ), Корман Исмаилов (НП „Свобода и достойнство“), Костадин Марков (СДС) и Борислав Великов (ДБГ).

Днес се очаква ГЕРБ да излъчат своята група и да започнат преговорите по новото споразумение.

Изчистването на изборните списъци е другото предложение за промените в ИК.

Още през есента на 2015 г. реформаторите лансираха идеята за машинно гласуване и обработване на гласовете. Те сметнаха, че ще са необходими 12 млн. лв. за първоначалното закупуване на техниката, която да осигури преброяване в около 12 000 избирателни секции.

За да се въведе машинно преброяване, ще е нужно при отпечатването на бюлетините да се сложат т.нар. бар-кодове. Но за да се избегнат манипулации, машинното преброяване остава под човешки контрол. Депутатите предлагат още броят на членовете на Общинската избирателна комисия в София да бъде увеличен на 61, колкото са и общинските съветници.

Предлага се да бъде изготвен и внесен за гласуване нов закон за публично-частното партньорство. Страната ни имаше такъв нормативен документ, но той беше заличен по предложение на кабинета „Орешарски“. Ще се прави и закон за индустриалните зони и технологичните паркове. Предлага се и нов закон за професионалното образование и обучение, както и промени в Закона за съдебната власт.

За сектора „отбрана“ единствените изисквания към правителството ще бъдат да достигне разходи от 2% от БВП. Сега се дават около 1,3% от БВП. Има условие да се приеме охраната на небето ни да бъде осъществявана съвместно с други армии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.