Германски министър призова за затваряне на границите

Германският министър на транспорта призова канцлера Ангел Меркел да започне подготовка за затваряне на границите. Това е наложително, за да се спре потокът от имигранти, в случай, че ЕС не успее да се споразумее за разселването им, предаде "Ройтерс".

По думите му, трябва да се сложи край на политиката на "отворени врати" спрямо прииждащите и Берлин да действа решително. "Трябва да сме подготвени и за план Б", убеден е той.

Натискът върху Меркел по този въпрос се увеличава. Германският канцлер Ангела Меркел трябва да приложи планове за намаляване на безпрецедентния поток от мигранти до март или ще бъде изправена пред недоволство в консервативния й алианс. Това предупреди бившият премиер на Бавария Едмунд Щойбер, цитиран от ДПА.

Нараства броят на недоволните депутати от Християндемократическия съюз (CDU) на Меркел и баварските съюзници от Християнсоциалния съюз (CSU). Все по-открито канцлерът е критикуван заради водената политика на отворени врати към мигрантите, която доведе до пристигането на 1,1 милиона мигранти в Германия през 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят