Съдия от Стрелча остави бившия кмет на града за постоянно в ареста

Роденият в Стрелча магистрат Диана Стателова наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на бившия кмет на града Иван Евстатиев след продължило 3,5 часа заседание в Районния съд в Панагюрище.

Именно такова бе и искането на държавния обвинител Георги Кацаров от Районна прокуратура-Пазарджик, докато двамата адвокати на обвинения в изнасилване на 16-годишната ученичка Ирина Белухова бивш градоначалник - Петър Горчев и Стоян Парпулов настояваха за по-лека мярка "домашен арест".

"Не съм виновен. Няма нищо такова", бяха единствените думи, казани на влизане в съдебната зала от Иван Евстатиев. Той бе докаран при засилени мерки за сигурност малко преди 16 часа в Районния съд в Панагюрище с полицейски бус от Пазарджик. По искане на адвокатите му съдия Диана Стателова обяви, че заседанието ще е при закрити врати заради детайли от интимен характер, въпреки че десетки съграждани на Ирина от Стрелча настояваха да присъстват в залата. Началото на пледоариите закъсняха доста, тъй като защитниците на Иван Евстатиев поискаха да се запознаят обстойно с материалите по делото. Освен това адвокатите не позволиха на журналистите да снимат в съдебната зала преди започване на заседанието.

Ударите върху Иван Евстатиев продължават да валят - оказаха, че той вече не е декан на филиала в Пазарджик на ВУАРР-Пловдив, а заповедта му за освобождаване от длъжност от Земеделския колеж е издадена на 15 януари (петък). В Стрелча се заговори, че съпругата на екскмета възнамерява да поиска развод. Тя живеела в Пловдив, където били постоянните адреси и на сина и дъщерята на Иван Евстатиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини