С вишки премахват опасни ледени висулки в Пловдив

С помощта на вишки два екипа на общинско предприятие "Чистота" в Пловдив започна от вторник премахването на опасно надвисналите ледени висулки от подлезите под Централна поща на ул. "Гладстон" и кв. "Прослав", Асеновградския и Карловския надлез, Тунела под Античния театър и по обществените съоръжения. 440-те служителки ръчен труд отстраняват висулките по автобусните спирки и пешеходните подлези.

"Гражданите могат да подават сигнали за опасни ледени висулки на жилищата си, които не могат да премахнат сами на горещия телефон 032-675 817. Във всички 6 района на града наши екипи също следят за опасни висулки и веднага подават информация на кризисния щаб в предприятието и координирано с Общинска полиция, Общинска охрана и Пътна полиция районът се обезопасява, за да могат с вишка ледените образувания да бъдат премахнати", заяви шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов. Той категорично отрече информациите в електронни медии за инцидент в подлеза под Централна поща.

"Май се потвърждава поговорката, че на страха очите са големи, щом на някои вишката на "Чистота" им се е привидяла като линейка", допълни инж. Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини