Вижте разказа на единствения човек, който се е притекъл на помощ на Тодор от Враца

Планински спасител е единственият човек, който се е притекъл на помощ на Тодор, който бе пребит до смърт във Враца. Мариян Иванов опитал да направи изкуствено дишане на момчето и да го върне към живота, но било прекалено късно.

На тротоара, в близост до мястото на трагичния инцидент е имало 4-5 души. „Всичкият сеир беше зад автомобилите на паркинга и всеки седеше, гледаше и си снимаше", казва пред zovnews.com мъжът.

В интервю Мариян разказва, че освен Тодор и братята Иван и Десислав Дамянови е имало и четвърти човек, който се е возил в такси, спряло зад колата на убития. Клиентът на таксито се намесил в скандала и взел бокса от ръцете на Тодор. Мариян Иванов се опитал да го задържи, за да не се измъкне с доказателството.

Огледалото на колата на убитото момче било счупено, а братята, изглеждали сякаш те са жертви, на удар с кола, разказва планинският спасител.

По-късно на мястото дошла и майката на Тодор. Той все още бил жив. „Виж ги бе, виж какво си направил. Не ти ли писна само да създаваш проблеми? Сега какво ще правим с тези момчета? Кой ще им плаща“, крещяла майката на Тодор, разказва в интервю Мариян. Докато си разменял реплики с майски си, Тодор се хилел и питал: „Кво ма, виж какво ми направиха на огледалото“.

Секунди след това Тодор се свлекал на земята. Майка му първоначално не позволила на никой да го пипа, тъй като имал здравословни проблеми, но после извикала : „Някой може ли да помогне, той умира“. Тодор направил 3-4 гърча, опитал да се изправи, но не успял. В този момент Мариян се намесил и го сложил да легне. Бръкнал му в устата и се опитал да намери пулс, но не успял. „Никъде аз не открих пулс. Не казвам, че е нямало такъв, просто е бил толкова слаб, че аз не успях да го уловя на ръката му“, пояснява планинския спасител.

Един от братята, познати като Поничките – Десислав също опитал да помогне. „Глътнал си е езика, да го извадя ли“, попитал той Мариян.

Целият разказ на Мариян Иванов може да четете тук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини