Димитър Узунов: Сменихме лицето на ВСС заради конституционните промени

„Официалните мотиви за смяната на Соня Найденова са съвсем ясни”. Това каза Димитър Узунов, който бе избран за представляващ Висшия съдебен съвет в инфарктно заседание вчера.

„С оглед на конституционните промени смятаме, че лицето на ВСС трябва да бъде сменено”, заяви Узунов.

Близък ли е Узунов с Борисов

Вчера, както Труд писа, премиерът Бойко Борисов заяви във Фейсбук, че се разграничава от кадровите промени в съвета, които били провокация. Узунов е спряган за близък до Борисов, като това се обсъжда в разговорите на "двете каки".

По думите на Узунов обаче това било спекулация.

„Факт е, че аз като член на съвета съм работил в два ресора. Денонощно съм работил в насока да задоволя финансовите претенции на съдебната система. Това няма нищо общо с премиера, но не бих се свенил да поискам от него финансови средства”, допълни Узунов.

Той увери, че не знае телефонния номер на Борисов и не е е изпратил есемеса на Бойко Борисов, който Лозан Панов после размаха по време на заседанието на ВСС.

„Аз заявявам, че комуникация от 9:30, когато започна заседанието на ВСС до 12:15, дори след това, не съм имал”, подчерта Узунов и заяви: „Ще предложа заседанията на ВСС да се предават онлайн”.

Узунов призова Яне Янев да каже кой е изпратил есемеса, както и да престане с критиките си към ръководството на Софийския градски съд.

Промяна

"Госпожа Найденова е един от много дейните членове на ВСС, тя е много работоспособна и е честен и почтен колега, но мнозинството във ВСС счете, че трябва да има някаква промяна", заяви Узунов.

„Смятаме, че трябва да направим всичко необходимо да преодолеем вътрешните си проблеми. Ще положа усилия да преодолеем противоречията между нас. Това е много важно с оглед на това, че в следващия тримесечен период трябва да се изработи нов закон за Съдебната власт”, допълни той.

Коментари

Задължително поле