До 20 дни отпушват пътя за Петрич

На 9 февруари ще бъде приключен ремонтът на пътя за Петрич. „Това уверение имам от изпълнителите и от Агенция „Пътна инфраструктура”, която финансира дейностите. Те стартираха през декември. Направих оглед , работата върви по план, няма да има забавяне на пусковия срок”, заяви кметът на южния град Димитър Бръчков.

От месец хората пътуват по заобиколен маршрут минаващ през селата Кърналово, Михнево и Първомай. Пътуването пък се удължава с близо 15 километра. Самият пътен участък не е в добро състояние, а всеки ден по него минават десетки тежкотоварни автомобили.

„От АПИ са поели ангажимент да направят основен ремонт и на това трасе, което в момента се използва, за да се стигне до Петрич. Шосето е от републиканската пътна мрежа”, каза още градоначалникът.

Ремонтните дейности се извършват в местността Синия гьол на пътя от Сандански за Петрич. Излята е бетоновата плоча на съоръжението, в момента се изграждат тротоарите. След пускането на моста ще бъде асфалтирана пътната отсечка от Петрич до Рибник, по която в продължение на две години бе отклонен трафикът от главен път Е-79 заради строителството на автомагистрала „Струма”.

Коментари

Задължително поле