Община Каварна нямала запазена марка за рок феста

Община Каварна не е защитила във времето марката за рок фестивала. Това обяви на пресконференция във Варна кметицата на добруджанското градче Нина Ставрева. Правата на "Каварна рок фест" държала промоутърската агенция.

Според нея върху рок фестивала не се е гледало като инициатива на общината, а като частен случай." Това е пълен абсурд общината да има запазени права на рок феста, защото тя не е организаторът, тя не дава пари и не поема рисковете за провеждането му ", контрира за "Труд" бившият кмет Цонко Цонев, който превърна Каварна в рок столицата на България.

Неговата наследничка на поста категорично заяви, че рок събитието ще продължи да бъде традиционно за общината и ще бъде с качество и на ниво, които ще оправдаят очакванията на всички фенове в страната и чужбина.

Най-вероятно тази година наименованието ще бъде "Каварна 2016 рок фест", като след провеждането му общината ще защити марката . "Проблеми със забавяне в организацията има, защото досегашният промоутър "България лайф мюзик" не отговаря на писмата на общинското ръководство и пет минути преди уговорените с него срещи ги отлага .

Ако до края на месеца няма отговор, ще търсим нов промоутър, включително и от чужбина. Надяваме се поведението на фирмата -организатор да не е провокирано от незадоволени политически интереси", каза Ставрева.

От община Каварна не знаят колко билети са продадени на зелено от "Ивентим", но ако бъде сменен досегашният промоутър, феновете, които са ги закупили, ще бъдат обезщетени.Кметицата на Каварна подчерта заслугите на предшественика си Цонко Цонев и увери, че постигнатото от него ще бъде надграждано.

Преместването на традиционния Новогодишен рок концерт на звездите в Пловдив тя обясни с това, че общината е била на червено с 1.5 млн. лева заради забавени заплати, неразплатени разходи към болницата и за храна в забавачките. "Примката" се отпуснала, след като в местната хазна влезли 1.8 млн. лева от възстановен ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини