Прокуратурата иска 10 години затвор за екскмета на Стрелча Иван Евстатиев

Жителите на Стрелча за пореден ден се надигнаха на протест с искане за справедливо наказание за бившия кмет на града Иван Естатиев. Прокуратурата иска екскметът, обвинен в изнасилване да получи максималната присъда, предвидена от закона – 10 години затвор. Обвинението твърди, че събраните доказателства категорично доказват вината на Естатиев. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт, съобщава bTV.

„В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява”, обясни прокурор Румяна Арнаудова.

В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над момичето. Евстатиев обаче не признава вината си.

„Твърди, че се касае за доброволен контакт. Което е категорично опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване”, изтъкна Арнаудова.

Както Труд писа има подозрения, че случаят с ученичката не е единствен за бившия кмет.

„Хората ги е страх. Все още изпитват страх да споделят всичко, което се е случвало с тях и с други случаи”, заяви Димитър Кунчев.

„В разговорите се прокрадват подозрения, че това не е единичен случай. Но както казах и преди, ние сме малък град. Това са тежки неща. Споделянето на подобни неща, е трудно”, каза Ангел Шопов.

От прокуратурата призоваха хората в Стрелча да сигнализират, ако имат информация и за други пострадали момичета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини