БГ семейство се чуди как да убие новородено с увреждания, защото никой няма да го вземе. Купуват наши бебета за органи

Българка е продала всяко едно от осемте си деца. Това разкрива Пламен - бивш участник в схема за продажба на бебета в Гърция, пред Нова тв. Мъжът, който познава добре веригата - намира майки, намира клиенти, кара родилките в болниците, кара бебетата на купувачите им, разказва, че дори е имало случаи гърци да купуват български бебета за органи. Те не стават за трансплантация, предполага се, че детето се отглежда, за да порасне и тогава вече се осъществява планът.

Авторът на разследването Даниела Тренчева разказа в сутрешния блок на телевизията за момента, в който Пламен се е отказал. Карал е към България българска двойка, която имала близнаци. Продали едното, а другото било с увреждания. Хората обсъждали как да го убият - дали да го облекат със студени дрехи и да го оставят в гората да умре. Той започнал да ги убеждава да не го правят, но няколко месеца по-късно бебето вече го нямало.

Повечето родилки в каналите за продажба на бебета са ромки, но това не спирало гърците. Случавало се Пламен да говори с гръцко семейство, което иска да си купи бебе, защото жената не искала да ражда и да си разваля фигурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини