Единственият помогнал на Тодор: Момчето имаше признаци на инфаркт. Майката: Той лъже

Момчето имаше симптоми на инфаркт. Това заяви Мариян Иванов - единственият човек, който е помогнал и реанимирал 18-годишния Тодор Йорданов до идването на линейката във фаталния вторник, 12 януари.

Иванов, който от 15 години работел като планински спасител, за пръв път излезе пред телевизии да обясни за случилото се тогава. Както Труд писа, мъжът вече веднъж разказа за станалото, но само пред местно издание.

Срещата му с медиите бе на мястото, където Тодор бе пребит от двамата братя Иван и Десислав Дамянови. На мястото обаче бе и семейството на момчето, което обяви, че мъжът наистина е единственият, който му е помогнал, но лъже.

На Тодор му било много забавно

"Когато пристигнах на мястото бяха тримата - двамата братя и момчето. Иван (единият от братята - бел. ред.) каза на момчето, слязло от таксито: Разкарай се. Знаеш ли кой съм аз. Знаеш ли кои сме ние. В това време Десислав (другият брат) говореше с някого и му казваше да идва по-бързо и да вика полиция", разказа Мариян и продължи: "На Тодор му беше доста забавно. Каза: Хайде, да идва тая полиция по-бързо, да видим кой е виновен".

"Както държеше бокса в ръката си и го даде на приятеля си. Имахме дразги с него по тая тема", посочи свидетелят.

"Дойде майката на Тодор и започна да му вика", разказа той. "Кво искаш, ма, виж на кво ми направиха колата", казало й момчето.

"Имаше сбутване – Тодор бутна Иван и се опитва да се отдръпне. Аз удар не съм видял. Всичко, което е било като скандал, е било с удари", посочи планинският спасител.

"Когато момчето вече падна, някой се затича с шише вода. Майката каза никой да не го пипа и аз помислих, че е еппилептик. После тя каза някой да му помогне, той умира", заяви той.

По думите му и двете страни - и семейство Йорданови, и братята Дамянови, са се свързали с него, но той е казал, че няма да свидетелства за нито една от двете страни.

Майката: Нека да каже какво е направил, да не изопачава

"Нека да каже само това, което е направил. А не да изопачава", заяви майката на Тодор - Цецка Йорданова. "Той никога не ми е казвал "ма". Дойдохме тук, защото чухме вкъщи как той разказва лъжи. Най-голямата лъжа е как аз съм му се карала. Че съм му била казвала "Докога ще ми създаваш проблеми", недоумява жената. Тя отрече синът й да е имал сърдечни проблеми.

Контрапротест в защита на братята днес

Днес ще има и контрапротест във Враца - той е организиран от близки на братята Иван и Десислав Дамянови, които са под домашен арест. Те са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди. Защитата им обаче настоява за по-лека мярка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини