Захариева за SMS интригата във ВСС: Информирах премиера какво се случва по време на обедната почивка

„Не знам кой написа есемеса на премиера. Иначе го информирах какво се случва в обедната почивка, която беше обявена. Мисля, че нещата малко се преекспонират. Поне от четири месеца се занимаваме със скандали в съдебната власт. Имам чувството, че някой не иска да започнем реформата. От разправии нямаме време да обсъждаме важните неща. Това ни пречи да се фокусираме върху същественото“, заяви пред Нова телевизия правосъдната министърка Екатерина Захариева. Тя коментира скандалите от последните две седмици във Висшия съдебен съвет, сред които и есемес интригата между Борисов и шефът на ВКС Лозан Панов.

Според нея министър-председателят е знаел какво се случва, защото "журналистите гледали заседанията на живо" в съседната стая, където има монитори. Захариева не уточни как е предала на Борисов ситуацията във ВСС и добави, че има желание заседанията на кадровиците в интернет.

„Каквото и да се случи, всичко се приписва на премиера и правителството – аз дори нямам право на глас във ВСС. А голяма част от реформите трябва да се извърши от Съвета. Не мисля, че има мафия в Съвета, а опит за стратегическо преимущество“, каза още Екатерина Захариева.

Тя допълни, че по време на заседанията  има много промени в дневния ред.

„На първото, на което присъствах, получих 47 допълнителни точки. Моят идея е да свиквам извънредни заседания, за да има допълнителни гласувания“, каза министърката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини