Експертът по радикален ислям Алекс Алексиев: Турция директно влияе върху българската политика

„Турция директно влияе върху българската политика, а и нашето мюфтийство е в ръцете й. То се ръководи от човек на Дианета. Това е огромно уронване на нашия суверенитет“, каза пред бТВ експертът по радикален ислям Алекс Алексиев.

Той предупреди, че Дианет е турска организация, занимаваща се с религиозни дела.

„Създадена е през 1924 година от Кемал Ататюрк. Задачата й беше да предотвратява реадикализирането на турския ислям и го правеше до 2002 г. От 2003 година, откакто Реддеп Ердоган (бившият премиер и сегашен президент – б.а.) дойде на власт, Дианета получи петорно повече пари и бюджетът й в момента е 2 милиарда и 400 милиона долара. Сега правят точно обратното – занимават се с радикализирането на исляма не само у нас. Недопустимо е Турция да управлява нашите мюсюлмани. Що се касае за откъсване на територия, това е все още партенка и едва ли ще стана, но влиянието на тези хора е много силно и негативно“, каза още Алексиев.

„Бежанската вълна е тясно свързана с Турция. Защото 80% от така наречените бежанци, аз не вярвам, че са такива, минават от там.

В момента Турция е полицейска държава, която може да пропусне когото си иска. Тя шантажира Европа открито. Започнаха да пускат милиони и само в Германия влязоха 1 200 000 души. И самата Ангела Меркел е виновна за това, защото започна да говори глупости, че няма горна граница на бежанци, които страната й да приеме. Заради това Западна Европа започна да налага диктат на Източна Европа - „Вие ще приемете толкова“. Къде отидоха демокрацията и суверенитетът. Абсолютно недопустимо е“, обясни експертът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини