Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Експертът по радикален ислям Алекс Алексиев: Турция директно влияе върху българската политика

„Турция директно влияе върху българската политика, а и нашето мюфтийство е в ръцете й. То се ръководи от човек на Дианета. Това е огромно уронване на нашия суверенитет“, каза пред бТВ експертът по радикален ислям Алекс Алексиев.

Той предупреди, че Дианет е турска организация, занимаваща се с религиозни дела.

„Създадена е през 1924 година от Кемал Ататюрк. Задачата й беше да предотвратява реадикализирането на турския ислям и го правеше до 2002 г. От 2003 година, откакто Реддеп Ердоган (бившият премиер и сегашен президент – б.а.) дойде на власт, Дианета получи петорно повече пари и бюджетът й в момента е 2 милиарда и 400 милиона долара. Сега правят точно обратното – занимават се с радикализирането на исляма не само у нас. Недопустимо е Турция да управлява нашите мюсюлмани. Що се касае за откъсване на територия, това е все още партенка и едва ли ще стана, но влиянието на тези хора е много силно и негативно“, каза още Алексиев.

„Бежанската вълна е тясно свързана с Турция. Защото 80% от така наречените бежанци, аз не вярвам, че са такива, минават от там.

В момента Турция е полицейска държава, която може да пропусне когото си иска. Тя шантажира Европа открито. Започнаха да пускат милиони и само в Германия влязоха 1 200 000 души. И самата Ангела Меркел е виновна за това, защото започна да говори глупости, че няма горна граница на бежанци, които страната й да приеме. Заради това Западна Европа започна да налага диктат на Източна Европа – „Вие ще приемете толкова“. Къде отидоха демокрацията и суверенитетът. Абсолютно недопустимо е“, обясни експертът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.