Катер на гръцката брегова охрана се вряза в лодка с мигранти

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Сформират отряд от 50 безработни за борба с бедствия и аварии в Свищов

Сформират отряд от 50 безработни, които да участват при ликвидиране последствията от бедствия и аварии в Община Свищов.Заради усложнената зимна обстановка и обявеното бедствено положение през последните дни, кметът на крайдунавския град Генчо Генчев потърсил съдействие от „Бюро по труда“. Градоначалникът настоява за обособяване на аварийна група по програма „Обучение и заетост на продължително безработни лица“.

Една от непосредствените цели на програмата е осигуряване на заетост за извършване на неотложни действия по предотвратяване и преодоляване на последствията от аварии и природни бедствия като наводнения, пожари, свлачища, тежки зимни условия, земетресения.

„С наличието на такова звено, община Свищов ще може по-бързо да се съвземе от тежкото положение и ще има на разположение повече хора, с които да отреагира адекватно при кризисни ситуации. Същевременно така ще бъдат подпомогнати 50 безработни жители на общината, които ще бъдат заети и ще получават доходи през зимния сезон“, обясни Генчо Генчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.