Сформират отряд от 50 безработни за борба с бедствия и аварии в Свищов

Сформират отряд от 50 безработни, които да участват при ликвидиране последствията от бедствия и аварии в Община Свищов.Заради усложнената зимна обстановка и обявеното бедствено положение през последните дни, кметът на крайдунавския град Генчо Генчев потърсил съдействие от "Бюро по труда". Градоначалникът настоява за обособяване на аварийна група по програма "Обучение и заетост на продължително безработни лица".

Една от непосредствените цели на програмата е осигуряване на заетост за извършване на неотложни действия по предотвратяване и преодоляване на последствията от аварии и природни бедствия като наводнения, пожари, свлачища, тежки зимни условия, земетресения.

"С наличието на такова звено, община Свищов ще може по-бързо да се съвземе от тежкото положение и ще има на разположение повече хора, с които да отреагира адекватно при кризисни ситуации. Същевременно така ще бъдат подпомогнати 50 безработни жители на общината, които ще бъдат заети и ще получават доходи през зимния сезон", обясни Генчо Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони