Катастрофа между два автобуса и микробус, има ранени пътници

Има към 10 ранени при катастрофа между два автобуса и микробус на главния път София-Варна, до омуртагското село Камбурово. Данни за загинали към момента няма.

Инцидентът е станал към 15 ч. в петък. Автобусите, по информация на очевидци, са на "Биомет" и "Юнион Ивкони". Първият пътувал към София, а другият към Варна. Ударили са се почти челно и са изхвърчали в нивите.

На мястото има 4 линейки от цялата търговищка област, съобщи шефът на полицията Николай Ненков. По първоначална информация има тежко пострадала жена, която е с рани по главата. И двамата шофьори са ранени, единият е със счупена ръка.

 Присъстващи на мястото съобщиха за "Труд", че има много ранени, съдейки по окървавените лица и травми.

Заради катастрофата край Камбурово е отбит главният път София-Варна на търговищка територия. Движението се отклонява през Попово. Патрули пренасочват трафика в Търговище при КАТ и на пътя до завод ТЕРЕМ, като предупреждават за инцидента и молят шофьорите да минат през Попово.

Движението от София към Варна остава по главния път, тъй като имало възможност да се заобиколи мястото на катастрофата край Камбурово, съобщи директорът на полицията Ненков.

Седем човека са извозени досега от мястото на инцидента с линейки. Те са спрели в Омуртаг, за да бъдат обработени раните на пострадалите, след което ще бъдат транспортирани до областната болница в Търговище. Засега още не е ясно какво е състоянието им, но информацията към този момент била, че нямало тежко пострадали със застрашен живот. Пораженията били фрактури на ръце или крака, както и други травми, казаха от Спешна помощ. Двама от ранените пътници са отказали да бъдат транспортирани с линейки и са останали на мястото.

В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, информира Нова тв. В автобуса на "Юнион Ивкони" няма тежко пострадали, но хората са уплашени, а някои са с охлузни рани. 15 са били пътниците, съобщи за Нова тв Георги Атанасов, мениджър на компанията.

Останалите пътници ще бъдат транспортирани с алтернативни автобуси.

По първоначални данни катастрофата е станала заради неправилно изпреварване от микробус. При опит да избегнат удар в него е последвал сблъсък между автобусите, гласи първата информация.

Коментари

Задължително поле