Само един от автобусната катастрофа в болница (снимки)

Само един от 10 пострадали  в  автобусната катастрофа на главния път София-Варна е оставен за лечение в болница. Това съобщиха от КАТ в Търговище в събота. Другите са пуснати да се възстановяват у дома, след като са обработени травмите и раните им. Останалите пътници са извозени по направленията, в които са пътували или са се прибрали вкъщи.

Както "Труд" писа катастрофата стана към 14,50ч в петък до търговищкото село Камбурово. Фирмен микробус "Ивеко" с благоевградска регистрация, управляван от 50-годишния В.Г., предприел неправилно изпреварване на автобус на "Биомет", който пътувал към София. При разминаването, бусът бил ударен странично от идващ насреща автобус на "Юнион Ивкони", който пък пътувал към Варна. Тогава последвал и удар между двата автобуса. Този на "Биомет" бил засечен в предната лява част и се забил в преспите извън платното.

В настъпилата паника пътниците почнали да трошат стъкла, за да се измъкнат от рейсовете. Очевидци разказаха, че хората слизали с окървъвени лица и се преглъщали, че са оцелели. Най-серозно са пострадали шофьорите. 41-годишният М.Е. от Берковица карал "Иризар" в "Биомет" е с фрактура на предмишница. Колегата му от другата фирма К.Т. (48г.) от Добрич е получил фрактура на дясната китка и е останал в болница. Водачът на буса се разминал без травми.

Други осем пътници са преминали през болниците в Омуртаг и Търговище с различни наранявания. 47-годишен мъж от Варна е получил фрактура на лява китка. С по-леки поражения били: 30-годишна жена от Тетевен, 20-годишна от Варна и 46-годишен мъж от Търговище. Обработени са били и раните на трима мъже от София на възраст от 51 до 78 год., както и столичанка на 62 год.

Заради инцидента към мястото бяха изпратени линейки от цялата област Търговище, а движението в посока София отклонявано през Попово. То беше възстановено след 18ч. Изваждането и транспортирането на катастрофиралите автобуси и бус е продължило до 4,30ч в събота, съобщиха от КАТ. Предстои втори оглед на мястото и назначаване на експертизи, които да уточнят цялата картина на произшествието. Освен неправилното изпреварване от буса имало и други причини за катастрофата, казаха присъствали на мястото, но не се ангажираха да посочат виновните. Според очевидци пътят не бил достатъчно оширен при почистването на снега, а в тази права отсечка всички карали с висока скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини