Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Лекуват деца с конна езда по швейцарски модел в Русе

Деца и младежи с увреждания ще се лекуват в Русе с конна езда по швейцарски модел. Асистираната терапия като социална услуга ще прилагат четирима обучени инструктори по Българо-швейцарската програма за сътрудничество към фонд „Партньорство“, съобщиха от Клуба по конен спорт и коневъдство в крайдунавския град.

Това е първият случай, при който в България се внедрява иновативен швейцарски модел на терапия с коне. 17-месечният проект „Конят – наш общ приятел, предизвикателство и отворена врата” се партнира с Швейцарската асоциация по терапевтична езда в град Берн. Обучението се финансира със 177 130 лв.

Новата социална услуга ще се предлага на всички заинтересовани. Целта е да се усвои швейцарският модел на асистирана терапия, която да социализира и интегрира в обществото деца и младежи с увреждания. Общуването с коня подобрява физическото и психическото им състояние.

В швейцарска асоциация с над 15 г. история и опит членуват над 180 клубове, които практикуват терапия с помощта на коне. В страни като Швейцария, Германия, Австия, САЩ и Канада тези методи се прилагат в социалната и медицинска рехабилитация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.