На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Дават на Димитровград поделение, харесано за киноцентър

Бившото ракетно поделение в местността Габера да бъде прехвърлено безвъзмездно на община Димитровград. Такова съгласие е дало вече Министерството на отбраната. Става въпрос за 46 сгради на някогашната ПВО-казарма, която в момента се води военен имот с отпаднала необходимост.

На 28-ми т.м. местният парламент на Димитровград ще гласува решение за придобиване на държавните недвижими имоти, чиято обща застроена площ 20 755 кв.м. Докладна за заседанието е внесена от кмета Иво Димов. Решението на общинския съвет е необходимо условие, за да може военното ведомство да извърши последващи действия пред Министерския съвет по окончателно приключване на процедурата по безвъзмездното прехвърляне на сградите.

Някогашната казарма бе харесана и от холивудския продуцент Дейвид Варод. През септември м.г. Той обясни, че е готов с голям проект за филмово студио в града край река Марица и академия за специалисти към него.
Зенитното поделение 36 150 бе разформировано отдавна, а общината от години прави постъпки пред държавата да получи безвъзмездно военните имоти с отпаднала необходимост.
Военните сгради се намират върху имот с идентификатор 21052.350.55 по кадастралната карта на Димитровград. В него попадат и земите под бившeто ПВО поделение, както и общински такива. През миналата година теренът бе актуван като публична общинска собственост, след успешно приключили поземлени процедури. Те бяха задействани от тукашната община във връзка с осъществяване на общинската инициатива по обособяване на градска зона за растеж и развитие в квартал „Габера“. През 2015-а имотът бе обявен за обект от първостепенно значение за общината с решение на местния парламент.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.