БСП разкритикува мълчанието за Бокова

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува мълчанието на кабинета „Борисов 2“ за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Според социалиста страната ни може да загуби уникален шанс, който да е признание за българската дипломация. Преди десет дни АБВ заплаши, че ще оттегли подкрепата си от правителството, ако Външно министерство не изпрати спешно номинацията на Бокова. В общественото пространство се появиха информации, че кандидатът ни може да е и еврокомисарката Кристалина Георгиева. От ГЕРБ обаче не коментират.

Пленумът на БСП отложи конгреса за избор на нов лидер за 7 и 8 май. Форумът трябваше да е на Цветница, но тогава ще има сбирка на ДПС. Обсъждаше се вариант конгресът да е във Велико Търново, тъй като зала 1 на НДК е заета от концерт на поп певицата Лара Фабиан.

Пред другарите на "Позитано" 20 Миков разкритикува правителството за нестабилността в страната и за лошата демографска политика. „Очевидно е също, че в управляващата коалиция се усещат трусове. От началото на мандата, въпреки резултатите на местните избори, има сериозно напрежение. То е пораждано от скандали и от вътрешни разломи в коалицията”, каза още Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини