Пожарна не се отзова на сигнал, заради липсваща „Гражданска отговорност“

Пожарен автомобил не се е отзовал на сигнал в община Садово, въпреки бедстващ възрастен мъж. Причината е, че автомобилът нe разполагал със застраховка „Гражданска отговорност“, съобщава bTV.

Миналият уикенд община Садово остава без електричество в продължение на часове. В същото време животът на трудноподвижен мъж се поддържа от кислородният му апарат.
Eдинственият преносим генератор в цялата община е монтиран в чисто нов противопожарен автомобил. Той обаче не може да потегли от гаража, тъй като му липсва задължителната "Гражданска отговорност".

За да спасят човека, пожарникарите вадят генератора и го поставят в 25-годишен ЗИЛ. Така агрегатът стигнал до село Болярци. Спасява ги стария ЗИЛ.

В крайна сметка агрегатът стигнал за 40 минути. Хората са благодарни, но според кмета ситуацията въобще не е нормална. „И тук е ролята на законотвореца - тези автомобили със специално предназначение да бъдат освободени от такива такси”, смята Димитър Здравков, кмет на община Садово.

Модерната пожарна кола е паркирана в Садово от края на ноември миналата година. Сдобила се е със задължителна застраховка обаче чак след абсудрдния случай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини