Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

По какво си приличат случайният секс и интервюто за работа?

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Парламентът излиза в предизборна ваканция

Валентин Вацев, пред „Труд“: В България лявото е дунапренено, а дясното – стиропорено

Адвокатът на Джок Полфрийман: Никой от българските власти не ме е уведомил официално, че ще бъде пуснат

Ремонтите в „Нотр Дам“ все още не са започнали

Как се храни Анджелина Джоли

Путин и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор положението в Сирия

Отбелязваме празника на авиацията и на Българските Военновъздушни сили

Айсбергът на българския ксенофобски национализъм За пореден път си заравяме главата в пясъка и не искаме да видим проблема

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

Недим Генджев: Мюсюлманската конференция е нелегитимна, Турция и Местан командват в мюфтийството

Днешната Национална мюсюлманска конференция е нелегитимна, а мюфтийството се командва от Турция и вече независимия Лютви Местан. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият главен мюфтия проф. Недим Генджев.

„Срещу днешната конференция има възбрана от три съдебни инстанции. Аз вярвам в независимостта на българския съд и съм сигурен, че той няма да регистрира решенията на конференция“, заяви Генджев.

„Българското мюсюлманско вероизповедание от 2003 година е напълно политизирано. В мюфтийството бързат, за да поставят окончателно мюсюлманското вероизповедание или главното мюфтийство на подчинение на Лютви Местан. Тези, които сега участват в днешната конференция, ще участват и в създаването на новата партия на Лютви Местан”, убеден е Генджев.

Главното мюфтийство се ръководи от Турция. Към всеки имам на голяма джамия има прикачен човек от турското вероизповедание. Всички директори на големите мюсюлмански училища са от турското вероизповедание. Всички приближени на Мустафа Алиш са от турското вероизповедание. Ние тук сме независимо българско мюсюлманство, а не турско, категоричен беше той.

Ние сме европейска държава. Аз защитавам интересите на българското мюсюлманско вероизповедание. Лошото е, че нещата в мюфтийството се политизират. Те сега бързат, за да поставят мюфтийството под турско ръководство и това на Лютви Местан. Ще видите, че тези, които сега участват на тази конференция, ще участват и в създаването на новата партия на Местан, предрече Генджев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.